Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Aldi en Em-Té blijven paling verkopen

Geplaatst op dinsdag, 26 januari 2010

Aldi en Em-Té blijven nog paling verkopen, aldus Wakker Dier. De organisatie had supermakten gevraagd de verkoop van paling te stoppen, omdat het een bedreigde vissoort betreft en de vissen bij de verwerking op een dieronvriendelijke manier worden gedood. Aldi zegt in haar brief zich zeer bewust te zijn dat de paling een bedreigde diersoort is, maar blijft deze toch verkopen totdat de overheid dit verbiedt.
De beweringen van Wakker Dier over het doden van paling kloppen niet volgens de NeVePaling. Wakker Dier doet voorkomen als zouden onze leden "barbaren" zijn. Het doden van paling gebeurt bij het grootste deel van onze leden op diervriendelijke wijze. Daarbij komt telkens als Wakker Dier roept dat paling een bedreigde diersoort is  Wakker Dier "vergeet" te vertellen dat de Nederlandse regering afgelopen zomer al vergaande maatregelen heeft genomen die veel verder gaan als de Europese overheid en de Internationale Conventie die de handel in bedreigde diersoorten regelt (CITES) verplichten.

Nederland loopt dus voorop als het om bescherming van de soort gaat.


Bookmark and Share