Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

DUPAN voorzitter doet oproep aan Aalherstelgroep

Geplaatst op vrijdag, 14 april 2017

Op 24 maart deed DUPAN voorzitter Alex Koelewijn in het Weekblad Visserijnieuws een duidelijke oproep aan de leden van de Aalherstelgroep.

Het begon allemaal met een positief artikel over de palingstand in Nederland van de hand van een journalist bij het Algemeen Dagblad. Dit artikel was de reden voor de 85-jarige Jan Terlouw die voorzitter is van een groep die zichzelf de Aalherstelgroep noemt om furieus te reageren met een negatief verhaal in een ingezonden artikel in dezelfde krant. DUPAN reageerde op haar beurt zeer ingetogen en deed tegelijk een oproep aan Jan. Die oproep werd nogmaals en uitgebreider herhaald in Visserijnieuws.

Hieronder het artikel uit Visserijnieuws.Bookmark and Share