Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Recordaantal glasalen aangetroffen

Geplaatst op dinsdag, 14 juni 2011

Waterschap telt recordaantal glasaal

 

 

MIDDELBURG – Waterschap Scheldestromen heeft een recordaantal van ruim negenduizen glasalen geteld tegenover gemiddeld zesduizend in voorgaande jaren. Dit aantal is sinds het begin van de tellingen in 1998 nog niet voorgekomen.

Men denkt dat de toename komt door het vroege lenteweer en weinig wind in maart en april van dit jaar.

 

Zoet water
De glasaal wordt in geboren op de Atlantische Oceaan geboren en trekt na een tocht van ongeveer 5.000 kilometer de Nederlandse polders in op zoek naar zoeter water. Deze tocht zit vol met door mensenhanden gebouwde hindernissen zoals dammen en stuwen. Deze vormen de grootste bedreiging voor de jonge paling. Na tien tot twaalf jaar groeit de glasaal uit tot een paling, die uiteindelijk weer terugzwemt naar de Bermudastreek om zich voort te planten.

 

Telling
Waterschap Scheldestromen telt elk jaar van half maart tot begin juni de glasalen. Het seizoen wanneer glasaal Nederland intrekt loopt van oktober tot begin juni.Bookmark and Share