Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Smullen van paling op Smultour

Geplaatst op donderdag, 14 april 2011

 Streekproducten proeven tijdens fietstocht

landleven op de veluwe, mand met lekkersSpeels proeven van eerlijke streekproducten tijdens een ontspannende fietstocht. Die combinatie kun je van 24 april tot en met 30 oktober maken op de Veluwe onder de naam Veel Luwe Smultoer. Alle aantrekkelijke aspecten van de bekende streek in het midden van Nederland komen voorbij op de route van 30 kilometer: natuurschoon, bospaden, landweggetjes en oude dorpskernen. Bij elke tussenstop krijg je als deelnemer op vertoon van de speciale routekaart een Veluwse lekkernij aangeboden.

Op de route zijn vijf pleisterplaatsen. Naast uitrusten kun je er ook iets lekkers eten: een seizoensproduct, gemaakt door Veluwse ondernemers. Wat denk je van Veluws Akkerbrood, gerookte paling of biologische rundvleessoep. Vaak is te zien hoe de streekproducten worden gemaakt. Zo ook bij Palingrokerij van Triest in Elburg die deel uit maakt van deze tour.

 De toer is een reactie op de toenemende aandacht voor gezonde, duurzaam geproduceerde voeding uit eigen streek waarbij trends als ‘slow food’: authentiek, ambachtelijk vervaardigd voedsel.

De Veel Luwe Smultour kan dagelijks gereden worden van 24 april tot en met 30 oktober, met uitzondering van de zondagen.

De routekaart à 11,50 euro is onder meer verkrijgbaar bij alle VVV’s op de Veluwe en geeft recht op vijf traktaties. Kinderen onder de negen jaar mogen gratis meedoen.Bookmark and Share