Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Uitnodiging voor gratis paling is oplichting

Geplaatst op maandag, 11 april 2016

Uitnodiging voor gratis paling is oplichting

 

Limmen, 11 april 2016

 

Overal in Nederland worden op grote schaal uitnodigingen rondgestuurd van “Palingrokerij Visser nodigt u van harte uit”.

Volgens de politie in Hardenberg is dit een organisatie die niks met palingroken van doen heeft en uit is om mensen dure 0900 nummers te laten bellen.

Ontvangt u een soortgelijke brief. Advies van de sterke arm: Gooi de brief meteen weg en trap er niet in!

 

De Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren kent geen Palingrokerij Visser in haar leden bestand.

 Bookmark and Share