Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
827 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Illegale fuiken aangetroffen in het IJsselmeer

Geplaatst op donderdag, 19 juli 2018

NVWA en politie nemen schietfuiken in beslag op IJsselmeer

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een gezamenlijke controle met de waterpolitie Lelystad 27 illegaal geplaatste schietfuiken aangetroffen. De fuiken stonden in een gebied waar het vissen met schietfuiken niet is toegestaan, dit om jonge vis te beschermen.

NVWA en politie nemen schietfuiken in beslag op IJsselmeer

Schietfuiken worden in het IJsselmeer gericht gebruikt om te vissen op paling. Op iedere fuik moeten zogenoemde vismerken bevestigd worden, zodat toezichthouders kunnen zien van wie de fuiken zijn. Van de 27 fuiken waren er 22 voorzien van vismerken van een beroepsvisser uit Enkhuizen. Op 5 fuiken zaten geen verplichte vismerken. Deze 5 fuiken zijn in opdracht van de Officier van Justitie van het Functioneel Parket in beslag genomen.

De vissen die in de fuiken zaten zijn door de toezichthouders teruggezet in het water. Tegen de beroepsvisser wordt proces-verbaal opgemaakt voor het vissen in een gesloten gebied en voor het vissen met schietfuiken zonder vismerk.

Bron: Nederlandse Voedsel en Waren Authoriteit

Naschrift NeVePaling: NeVePaling leden betreuren het feit dat er vissers zijn die zich niet aan de regels houden. NeVePaling bepleit een duurzame gecontroleerde visserij op paling, Daar horen illegale praktijken niet bij.Bookmark and Share