Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
827 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

VVD wil opheldering van Verburg over export glasaal

Geplaatst op donderdag, 18 februari 2010

VVD wil opheldering van Verburg over export glasaal

donderdag 18 februari, 2010
VVD wil opheldering van Verburg over beleid Frankrijk palingvisserij


Frankrijk geeft toestemming voor export (glasaal) paling

Na aanleiding van een bericht van gisteren over het beleid van Frankrijk betreffende de palingvisserij wil VVD woordvoerster Janneke Snijder opheldering van minister Verburg (CDA) van LNV. In Nederland zijn er vorig jaar vergaande maatregelen getroffen waarbij er een verbod op palingvangst gedurende een aantal maanden wordt ingesteld. Frankrijk heeft nu juist toestemming gegeven voor de export van 52 miljoen (14.000 kilo) jonge paling naar het Verre Oosten. Dit beleid staat haaks op een gezamenlijke effectieve Europese aanpak voor herstel van de palingstand.

De VVD heeft het vangstverbod, ingesteld door minister Verburg, niet gesteund. Dit verbod heeft fatale gevolgen (voor een deel) van de palingsector. Een alternatief herstelplan opgesteld door de visserijsector zelf kon op de steun van de VVD rekenen.

Woordvoerster Snijder wil namens de VVD opheldering van minister Verburg. Snijder: Ik wil weten wat de reactie van de minister is op wat thans in Frankrijk gebeurt. De minister moet Frankrijk op hun beleid aanspreken. Dit strookt niet met het afgesproken beleid in Brussel.” In het verleden heeft Snijder namens de VVD een motie ingediend voor een verbod op de export van paling t.b.v. de verkoop in Azië. De motie is kamerbreed aangenomen.


Bookmark and Share