Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

AH blijft paling verkopen

Geplaatst op woensdag, 14 april 2010

AH blijft paling verkopen


ZAANDAM – Albert Heijn blijft paling voorlopig verkopen. Het concern is nog steeds op zoek naar een goed alternatief voor paling. Albert Heijn kondigde in december vorig jaar aan voor april met een alternatief voor de bedreigde vissoort op de proppen te komen.

Het is voor Albert Heijn lastiger dan verwacht om een goed een duurzaam alternatief voor de gerookte paling in het schap te krijgen, leert navraag bij woordvoerder Els van Dijk. De reden voor de vertraging is dat een ‘volledig groen en duurzaam’ alternatief op dit moment niet beschikbaar is. Albert Heijn zoekt samen met het Wereld Natuur Fonds naar een nieuwe vissoort die wel aan deze eisen voldoet. Hoewel Albert Heijn inmiddels gerookte forel in haar winkels heeft gelegd, is dat toch niet de langverwachte en vorig jaar aangekondigde oplossing. Het ontbreekt de forel volgens Van Dijk namelijk aan een ‘ecologische duurzaamheidseis’.

Totdat een goed alternatief voor paling zich aandient blijft Albert Heijn gewoon paling verkopen hoofdzakelijk uit angst om klanten te verliezen. Albert Heijn zegt er naar te streven om in 2015 het visschap helemaal duurzaam te hebben.

Bron: Levensmiddelenkrant
Bookmark and Share