Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Beroepsvissers minder geneigd aangifte te doen van stroperij

Geplaatst op donderdag, 30 mei 2013

Beroepsvissers minder geneigd aangifte te doen van stroperij

Afbeelding
foto ANP

DEN HAAG, 29 mei 2013

Beroepsvissers zijn minder bereid om aangifte te doen van illegale visserij, stroperij of vandalisme.

Dat betoogde voorzitter Jaap Geleijnse van de Combinatie van Beroepsvissers woensdag in de Tweede Kamer. De CvB is de landelijke koepelorganisatie van beroepsvissers op de binnenwateren, uitgezonderd het IJsselmeer en heeft 100 leden.

Geleijnse betoogde dat een visser die aangifte wil doen tegenwoordig niet meer weer bij wie hij moet zijn. Weet hij dat toevallig wel dan duurt de aangifte langer dan voorheen en blijft het erna oorverdovend stil. "Daardoor zijn vissers minder geneigd aangifte te doen."

 

bron: PZCBookmark and Share