Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Glasaal geboren in laboratorium

Geplaatst op vrijdag, 14 mei 2010

Paling geboren in Leids laboratorium

Larven groeien uit tot doorzichtige glasaaltjes, die een paar 
centimeter lang zijn. Zonder die glasaaltjes kunnen palingkwekerijen 
niets.

FOTO AFP

De meeste vissen planten zich makelijk in gevangenschap. Voor de paling geldt dit echter niet. De geboorte van paling is nog altijd een raadsel. Maar in een Leids laboratorium kunnen Nederlandse wetenschappers sinds kort wel paling vermeerderen. Handig voor kwekers.

De larven die iedere twee weken geboren worden, kunnen met voeding van onder meer Blijdorp en Burgers’ Zoo uitgroeien tot unieke Nederlandse glasaaltjes. Het is een stap naar het behoud van de paling en de vorming van een nieuwe bedrijfstak: de palinghouderij.Bookmark and Share