Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Honderd jarige kiest paling als verjaardagseten

Geplaatst op woensdag, 17 maart 2010

BREDA - Zeven gulden per week verdiende rasechte Bredase Riet Inklaar-de Koning bij de Kwatta en toch vond de directie dat nog te veel. En dus werden de meisjes vervangen door jongens die nog minder verdienden.

Gisteren werd ze honderd, maar ze liet nog steeds merken dat ze het niet eens was met die bezuiniging.

Want met haar geheugen is helemaal niks mis. "U bent een echt Kwatta-meisje en u ziet er nog zo goed uit, om te zoenen", had burgemeester Peter van der Velden de jarige al gecomplimenteerd. "En dat ik nog zo goed bij ben, hè", antwoordde ze.

Het was gezellig in de recreatieruimte van het Elisabeth, waar de medebewoners, medewerkers en familie haar verjaardag vierden met koffie en gebak.

"Het gezin De Koning heeft sterke genen. Riets vader werd 98 en haar moeder 89. Beiden verbleven ook in het Elisabeth, net als zus Mien, die vorig jaar op 94-jarige leeftijd overleed. En uw kleine broertje Chris, de benjamin, is 84 en zit hier nu naast u met zijn vrouw", aldus de burgemeester. Ze hadden hem ingefluisterd dat de jarige niet zat te wachten op de traditionele lepeltjes die honderdjarigen altijd als cadeau krijgen, dus had hij een ander geschenk bij zich: een prachtige foto van de Nieuwe Haven, die zeker een mooi plekje in haar kamer krijgt. "En die lepeltjes geef ik u straks stiekem", aldus de burgemeester die vervolgens als dirigent optrad bij het zingen van Lang zal ze leven.

"Soms geloven mensen niet dat ik al honderd ben", vertelde de jarige daarna, "omdat ik alles nog zo goed weet. En dat terwijl ik toch geopereerd ben voor een hersentumor. Maar mijn hersenen waren toen niet weggedrukt, vandaar dat ze het nog zo goed doen."

Een beetje doof is Riet Inklaar-de Koning wel, maar verder is ze helemaal gezond. Na het gebak verheugde ze zich al op haar verjaardagseten. "Gestoofde paling, dat mocht ik zelf uitkiezen."

Bron: BN Stem


Bookmark and Share