Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Illegale fuiken in beslaggenomen

Geplaatst op zaterdag, 18 mei 2013

NVWA neemt 43 palingfuiken in beslag

Den Haag, 17 mei 2013

Inspecteurs van het visstroperijteam van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in Noord-Holland en Zuid-Holland opgetreden tegen illegale palingvisserij. In beide provincies werd een visser op heterdaad betrapt en werden er in totaal 43 palingfuiken in beslag genomen.

In de gemeente Wester Koggenland (Noord-Holland) zagen inspecteurs van de NVWA op vrijdag een man die met aalfuiken aan het vissen was in een ringvaart. In deze vaart mag alleen op paling gevist worden met een ontheffing. Tijdens de controle bleek dat de man deze ontheffing niet had. Daarnaast bleek de man in deze ringvaart en in water in de omgeving 36 aalfuiken te hebben staan. Deze fuiken zijn in beslag genomen.

In het natuurgebied Volkerak (Zuid-Holland) werd donderdag een beroeps-palingvisser op heterdaad betrapt toen hij viste in een deel van het natuurgebied waar palingvisserij verboden is. De inspecteurs van de NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland betrapten de visser op heterdaad toen hij op donderdagochtend voor anker ging om samen met twee medewerkers de fuiken te lichten. De controleurs zijn samen met de visser naar de haven De Heen gevaren. Daar is de man staande gehouden en is proces-verbaal aangezegd. De 7 schietfuiken zijn in beslag genomen.

Palingfuiken

Bron: Nederlandse Voedsel- en WarenautoriteitBookmark and Share