Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Jonge paling trekt bij Katwijk Rijnland binnen

Geplaatst op dinsdag, 8 mei 2012

Jonge paling trekt gebied Rijnland binnen

Katwijk 7 mei 2012,

 

De glasaal (jonge paling afkomstig van zee) trekt in de periode april-mei weer het gebied van Rijnland binnen. Om de vissen tegemoet te komen, is het gemaal Katwijk vorig jaar voorzien van een viskoker. De glasalen moeten Katwijk weten te vinden om terug te keren in het zoete water van Rijnland. Uit de tellingen die in het najaar zijn gehouden, blijkt dat de viskoker bij het gemaal goed wordt gebruikt. Ook de vissen die via het gemaal naar zee migreren, blijken de tocht door de waaier goed te doorstaan.

Metingen
De komende weken worden metingen naar glasaal verricht bij de viskoker en met een 4 * 4 meter kruisnet in de tussenboezem en aan de buitenzijde bij het gemaal. Morgenavond om 19.30 uur vindt een eerste meting plaats.

Documentaire
Tijdens deze metingen worden opnames gemaakt voor een documentaire over vismigratie en activiteiten van Rijnland op het gebied van vis. Op verzoek van onderzoeksinstituut IMARES houdt een aantal vrijwilligers een glasaalmonitoring.Bookmark and Share