Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Jonge paling kan opleefgebied niet bereiken

Geplaatst op maandag, 17 mei 2010

HOEK - De Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen luidt bij Waterschap Zeeuws-Vlaanderen de noodklok over de palingstand in de Voorste- en Achterste Kreek in Hoek.

Onderzoek in de kreken wijst uit dat er slechts een beperkt aantal oude palingen van tien jaar en ouder zwemt. De jonge (glas)aal ontbreekt. De partij vraagt het bestuur of de afsluitingen tussen kreken en de Braakman en Westerschelde daar de oorzaak van zijn en of zodoende een permanente zoetwaterstroom ontbreekt. Paling heeft zoetwater nodig om tot wasdom te komen. De partij wil daarom weer jonge paling of glasaal in de kreken en wijst op subsidiemogelijkheden om dit te bereiken.

bron:PZC


Bookmark and Share