Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Paling weer uitgezet na aanhoudig stropers

Geplaatst op woensdag, 16 januari 2013

Paling weer uitgezet na aanhoudig stropers

Palingstropers opgepakt!

maandag, 14 januari 2013

In de nacht van vrijdag 11 januari op zaterdag 12 januari zijn twee mannen aangehouden aan de Haven van Bommenede die illegaal met fuiken op paling aan het vissen waren.

Palingstropers opgepakt!

Boa’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland hebben samen met opsporingsambtenaren van de provincie Zeeland twee visstropers weten te pakken. Al een behoorlijke tijd surveilleerden de boa’s in de nachtelijke uren op visstroperij in de omgeving van Zierikzee, Ouwerkerk en het haventje van Bommenede aan het Grevelingenmeer. De boa’s waren in groepen opgesplitst om zo bij de verschillende viswateren te controleren. Na enige tijd werd er een auto bij deze viswateren gesignaleerd, waarna de opsporingsambtenaren een onderzoek hebben ingesteld op de viswateren. In deze wateren werden vangklaar opgestelde aalfuiken aangetroffen, die niet voorzien waren van ontsnappingsringen. De aalfuiken waren aan elkaar verbonden en stonden in een grote lengte opgesteld.

De opsporingsambtenaren hebben de mannen op heterdaad betrapt. Toen de mannen na het lichten van de aalfuiken uit het water kwamen werden ze bij hun geparkeerde auto aangesproken en vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zierikzee. In totaal zijn er 24 fuiken uit het water gehaald en inbeslaggenomen. De gevangen paling is weer terug gezet in het water waar ze gevangen zijn.

Tevens is door de opsporingsambtenaren in samenwerking met politie bij beide mannen een huiszoeking gedaan en bij één van de mannen werd thuis in een bun nog eens 5 kilo levende paling aangetroffen. 2 fuiken en 3 wapens, onder andere een Flobertgeweer en munitie zijn bij deze huiszoeking inbeslaggenomen. Na verhoor is één van de mannen vrijgelaten en de andere is in hechtenis genomen. Tegen beide mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

bron: Sportvisserij Zuid-WestBookmark and Share