Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

RTL 4 Enjoy Life besteed aandacht aan de paling

Geplaatst op vrijdag, 27 april 2012

RTL 4 Enjoy Life besteed aandacht aan Duurzaam Paling Fonds®

Hilversum, 27 april 2012

Stichting DUPAN heeft meegewerkt aan een uitzending van het RTL 4 programma Enjoy Life. In het item zal aandacht besteed worden aan het Duurzaam Paling Fonds® Het item wordt uitgezonden op zondag 29 april om 10:50 uur op RTL 4. De herhaling zal  zaterdag 5 mei te zien zijn om 09:30 uur. Daarna is het programma via internet beschikbaar.In de aflevering is te zien hoe paling van het Duurzaam Paling Fonds® tot stand komt en komen de activiteiten van Stichting DUPAN aan bod. Daarvoor kijkt presentatrice Sanne rond in een palingrokerij en een palingkwekerij. DUPAN-bestuurders Alex Koelewijn en William Swinkels vonden in Sanne een fervent palingliefhebster. Bovendien toonde Sanne zich een snelle leerling in het fileren van deze Hollandse delicatesse. Voor de consument komt duidelijk in beeld dat deze ook een steentje bij kan dragen door te kiezen voor paling met het blauwe Duurzaam Paling Fonds® logo.


Paling wordt geboren op de oceaan en trekt vervolgens naar zoet water. Nederland is voor zowel jonge paling (glasaal) als voor volwassen paling (schieraal) afgesloten. Zonder hulp redt de paling het niet!
Stichting DUPAN helpt de paling door concrete activiteiten zoals het 'over de dijk' helpen van paling en gericht wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor is het mogelijk de palingstand in Nederland duurzaam te verbeteren.
De palingcultuur hoort bij Nederland, net als tulpen, klompen en molens. Stichting DUPAN zet zich in om de palingcultuur voor Nederland te behouden, met respect voor de natuur.Bookmark and Share