Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Stroperij vooral bestemd voor clandistiene handel

Geplaatst op zaterdag, 10 augustus 2013

illegale fuiken gevonden in Graauwse Kreek

Graauw, 9 augustus 2013

In de Graauwse Kreek zijn deze week elf illegale fuiken gevonden. Dat gebeurde tijdens een controle van Staatsbosbeheer, de politie en de plaatselijke visvereniging.


De controleurs haalden uit de fuiken in de Graauwse Kreek een grote karper, een krab, zes palingen, drie zeelten, drie rietvoorns, tien kolbleien, vijf baarzen en drie botten. Vooral de paling is bestemd voor de clandestiene handel. Tot nu toe zijn er geen verdachten aangehouden. De illegale fuiken worden vernietigd.

Stroperij
Visstroperij wordt hard aangepakt om inheemse vissoorten en het ecologisch evenwicht te beschermen. Overtredingen kunnen leiden tot forse boetes en zelfs gevangenisstraf.
 
bron: Omroep Zeeland


Bookmark and Share