Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Stropers aangehouden en illegale palingfuiken gevonden

Geplaatst op dinsdag, 22 oktober 2013

Stropers aangehouden en illegale palingfuiken gevonden

Goeree-Overflakkee, 21 oktober 2013

Afgelopen weekend vonden er op de Zuid-Hollandse eilanden diverse controles plaats op illegale visserij activiteiten. Bij deze controles werkte de millieupolitie o.a. samen met Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA) van de Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Snoekbaarsstroperij 
Zaterdagavond stelden agenten, samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van Sportvisserij Zuidwest Nederland, een onderzoek in naar een melding van snoekbaarsstroperij bij de sluis van Stad aan ’t Haringvliet.

Twee weken bekeurde de politie daar al twee mannen in een grijze auto, voor diverse overtredingen van de Visserijwetgeving. Diezelfde auto stond zaterdagavond weer bij de sluis. Toen de mannen omstreeks 23.45 uur hadden ingeladen en wilden wegrijden, zetten de agenten de auto aan de kant en lieten de mannen hun auto uitladen. Toen bleek dat ze vijf snoekbaarzen in hun bezit hadden, kregen zij een bekeuring van €130,- voor het niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden.

Illegale palingfuiken gevonden
Vanaf 1 september tot 1 december geldt in Nederland een gesloten tijd voor paling. Buiten fuiken die in opdracht van St.DUPAN in het water staan voor het project "paling over de dijk" mag in die periode niet op paling worden gevist. Bij de fuiken die gebruikt worden voor het project "paling over de dijk" zijn herkenbaar aan borden met de namen en telefoonnummers van de ter plaatse samenwerkende partijen. BOA's van de diverse sportvisserijafdelingen zijn betrokken bij de controle hierop. Er mogen tussen 1 september en 1 december geen andere palingfuiken in het water staan. Een particulier mag in het geheel niet op paling vissen.

Twee Boa’s van de Sportvisserij Zuidwest Nederland haalden zondagmorgen, na overleg met de politie, op twee locaties op Goeree-Overflakkee ongeveer 40 meter aan illegale palingfuiken uit het water. De fuiken zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de fuiken van diefstal afkomstig zijn.

 
 
 


Bookmark and Share