Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Tulp vernoemd naar palingroker

Geplaatst op woensdag, 29 februari 2012

Tulp vernoemd naar palingroker

Bovenkarspel, 28 februari 2012

Tijdens de 79ste editie van het Holland Flowers Festival heeft de bekende palingroker Jan Smit uit Volendam zijn eigen tulp mogen dopen.

Traditiegetrouw vindt tijdens dit bloemenfestival een tulpendoop plaats.

Nu was de eer aan de bekende palingroker Jan Smit, eigenaar van paviljoen Smit-Bokkum in Volendam, die dagelijks nog actief is met het ambachtelijk roken van vislekkernijen. De sympathieke Volendammer was maar wat trots dat naar hem een tulp vernoemd werd: de tulp 'Smit Bokkum'.

Voor kunstenaar Rob Cerneüs, die uitgenodigd was als gastspreker op het Holland Flowers Festival, was Jan Smit zeker geen onbekende. In restaurant Smit Bokkum te Volendam is al enkele jaren een permanente wisselende expositie te bezichtigen van de beeldend kunstenaar uit Monnickendam.

 

Bron: tulpen.nlBookmark and Share