Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Inkoopgids Goede Vis niet langer in gebruik als SVO lesmateriaal

Geplaatst op dinsdag, 21 februari 2012

Inkoopgids Goede Vis niet langer in gebruik als SVO lesmateriaal

 

Limmen, 21 februari 2012

 

Vakopleider Stichting Vak Opleiding (SVO) zal de Inkoopwijzer Goede Vis van Stichting De Noordzee niet gebruiken als lesmateriaal voor de cursus 'Vis en Duurzaamheid'. Dit schrijft SVO in een brief aan de Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren (NeVePaling). Die had SVO laten weten dat de Inkoopgids Goede Vis op diverse plaatsen, waaronder het hoofdstuk over paling, foutieve en misleidende informatie bevat. SVO heeft inmiddels aan Stichting De Noordzee verzocht om de vermelding: “de Goede Vis Inkoopgids is ook onderdeel van de cursus 'Vis en Duurzaamheid', die gegeven wordt door SVO opleidingen” van internet te verwijderen.

NeVePaling vindt dat informatie in lesmateriaal correct en waarheidsgetrouw moet zijn en is dan ook blij met de beslissing van SVO om de gids niet te gebruiken als lesmateriaal voor de visindustrie.

 

foto: Inkoopgids "Goede Vis"Bookmark and Share