Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen

Inkoopgids Goede Vis niet langer in gebruik als SVO lesmateriaal

Geplaatst op dinsdag, 21 februari 2012

Inkoopgids Goede Vis niet langer in gebruik als SVO lesmateriaal

 

Limmen, 21 februari 2012

 

Vakopleider Stichting Vak Opleiding (SVO) zal de Inkoopwijzer Goede Vis van Stichting De Noordzee niet gebruiken als lesmateriaal voor de cursus 'Vis en Duurzaamheid'. Dit schrijft SVO in een brief aan de Nederlandse Vereniging van Palinghandelaren (NeVePaling). Die had SVO laten weten dat de Inkoopgids Goede Vis op diverse plaatsen, waaronder het hoofdstuk over paling, foutieve en misleidende informatie bevat. SVO heeft inmiddels aan Stichting De Noordzee verzocht om de vermelding: “de Goede Vis Inkoopgids is ook onderdeel van de cursus 'Vis en Duurzaamheid', die gegeven wordt door SVO opleidingen” van internet te verwijderen.

NeVePaling vindt dat informatie in lesmateriaal correct en waarheidsgetrouw moet zijn en is dan ook blij met de beslissing van SVO om de gids niet te gebruiken als lesmateriaal voor de visindustrie.

 

foto: Inkoopgids "Goede Vis"Bookmark and Share