Uw mening telt

VISwijzer over paling"De VISwijzer geeft vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Op zich een goed instrument om consumenten te begeleiden bij het maken van een keuze. Paling krijgt van de VISwijzer een rode (liever niet) beoordeling. NeVePaling vindt de beoordelingsmethodiek die de VISwijzer gebruikt echter ongeschikt voor soorten die migreren van zout naar zoet en vice versa. Paling is zo'n soort met een katadrome leefwijze. Door paling te beoordelen als een schol of kabeljauw maakt de VISwijzer volgens ons een onjuiste beoordeling.  NeVepaling leden willen hierover graag in gesprek met de Good Fish Foundation, de organisatie achter de VISwijzer. "Is een open dialoog tussen Good Fish Foundation en de palingsector een goede manier om te komen tot een groene beoordeling voor paling op de VISwijzer?" 
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen
Uw bevindt zich in: Feiten & Cijfers / Toerisme

Toerisme

Paling zorgt in veel plaatsen voor toerisme. Denk hierbij vooral aan vissersplaatsen rond de voormalige Zuiderzee. Plaatsen met veel toerisme, zoals: Harderwijk, Elburg, Urk, Spakenburg, Enkhuizen en natuurlijk Volendam. Deze vissersplaatsen kennen een rijke historie als het gaat om handel, visvangst en de verwerking van paling.


Tochten met een echte Zuiderzeebotter een toeristische atractie in Spakenburg.Visafslag en havenkantoor van Enkhuizen ligt in het centrum van deze prachtige Middeleeuwse stad. Nabij het bekendste gebouw van Enkhuizen de uit 1540 stammende "Drommedaris".Visafslag in Spakenburg tijdens een demonstratie. In deze visafslag proef je het verleden omdat deze sinds 1917 niet meer is gewijzigd.Visafslag van Volendam in het midden "op de dijk", het bij buitenlandse toeristen bekendste stukje van Nederland. Ook deze visafslag is vaak te vinden op oude foto's uit begin van de vorige eeuw.De "Vispoort van Harderwijk" sinds de middeleeuwen vaak geschilderd en gefotografeerd, vlakbij het bekende Dolfinarium in Harderwijk. In 1735 gaf Linneaus aan de Universiteit van Harderwijk de paling zijn Latijnse naam; Anguilla anguilla.
De vuurtoren van Urk op de hoek van het voormalige eiland in de Zuiderzee.