Uw mening telt

VISwijzer is niet transparant"De Good Fish Foundation uit Veenendaal geeft met haar VISwijzer vissen een groene, oranje of rode beoordeling. Good Fish Foundation gebruikt deze methodiek om inkopers en consumenten te beïnvloeden bij het maken van een keuze. De beoordelingen zijn niet transparant, niet geaccrediteerd en niet met publieke consultatie tot stand komen.   NeVepaling-leden vragen uw mening: "Bent u van mening dat de in -de VISwijzer- gemaakte beoordelingen transparant en geaccrediteerd behoren te zijn?" 
Ja
52%
Nee
48%
827 stemmen in totaal
Vraag en antwoord over Duurzame Paling op ClubGreen
Uw bevindt zich in: Feiten & Cijfers / Toerisme

Toerisme

Paling zorgt in veel plaatsen voor toerisme. Denk hierbij vooral aan vissersplaatsen rond de voormalige Zuiderzee. Plaatsen met veel toerisme, zoals: Harderwijk, Elburg, Urk, Spakenburg, Enkhuizen en natuurlijk Volendam. Deze vissersplaatsen kennen een rijke historie als het gaat om handel, visvangst en de verwerking van paling.


Tochten met een echte Zuiderzeebotter een toeristische atractie in Spakenburg.Visafslag en havenkantoor van Enkhuizen ligt in het centrum van deze prachtige Middeleeuwse stad. Nabij het bekendste gebouw van Enkhuizen de uit 1540 stammende "Drommedaris".Visafslag in Spakenburg tijdens een demonstratie. In deze visafslag proef je het verleden omdat deze sinds 1917 niet meer is gewijzigd.Visafslag van Volendam in het midden "op de dijk", het bij buitenlandse toeristen bekendste stukje van Nederland. Ook deze visafslag is vaak te vinden op oude foto's uit begin van de vorige eeuw.De "Vispoort van Harderwijk" sinds de middeleeuwen vaak geschilderd en gefotografeerd, vlakbij het bekende Dolfinarium in Harderwijk. In 1735 gaf Linneaus aan de Universiteit van Harderwijk de paling zijn Latijnse naam; Anguilla anguilla.
De vuurtoren van Urk op de hoek van het voormalige eiland in de Zuiderzee.